OKM ja TUL on päättänyt ansiomerkkien saajat

Seuratyö on tärkeää niin hyvinvoinnille kuin terveydellekin. Sosiaaliset kanssakäymiset, yhdessä tekeminen ja samanhenkisten kanssa oleminen tuovat iloa elämään. Liikunnan merkitys terveydelle tiedetään. Seurojen toiminnoilla on suuri merkitys myös kansantaloudellisesti.

Seuratyö on paljon muutakin kuin oman lajin harrastamista. Seuratyö vaatii yhdessä tehtyjä talkoita, jotta varoja seuralle kertyisi harrastamiseen.

Valppaassa on kautta aikojen pidetty jäsenmaksut matalalla, jotta kaikki pääsevät harrastamaan. Talkootyöllä on ollut tähän suuri vaikutus. Maailma on muuttunut ja talkoisiin ei enää meinaa löytyä tekijöitä. Tämä muutos ei koske vain Valpasta vaan ihan koko yhdistyskenttää. Valppaalla on kova paine tehdä jotain muutosta, jotta seura pystyy jatkossakin kustantamaan salimaksut, lisenssit, turnausmaksut ja kaikki muut juoksevat kulut, koska väkeä ei enää löydy entiseen tapaan keräämään yhteisiä varoja talkoiden kautta.

Toijala-Lentis on Valppaan suurin tapahtuma ja se kerää Akaaseen hurjan määrän väkeä ympäri maata. Lentis tarvitsee myös talkoolaisensa tai sitä ei voida järjestää.

Yhteenvetona voi todeta, kun tehdään seuran eteen talkoita, voidaan jäsenmaksut pitää alhaisina.

100-vuotis vuoden kunniaksi Valppaan johtokunta anoi aktiivisille jäsenilleen tunnustusta Työväen Urheiluliitolta ja Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Jaostot nostivat esiin aktiiviset jäsenet, jotka ovat osallistuneet oman lajin harrastamiseen sekä koko seuran yhteisten talkoiden tekemiseen. Seura halusi antaa heille arvostusta tekemästään työstä.

TUL ja OKM ovat päättäneet, ketkä ovat ansiomerkit saaneet. Merkkien saajat voit lukea kuvasta. Ansiomerkit jaetaan saajilleen elokuussa järjestettävässä virallisessa 100-vuotisjuhlassa, jossa julkaistaan myös uusi 100-vuotis historiikki.

Onnea 100-vuotias Valpas!

Onnea kaikille ansiomerkkien saajille! Olette merkkinne ansainneet!

TUL Kultainen ansiomerkki
Pertti Tuomela
Leo Virtanen

TUL Kultainen seuratyömerkki
Eero Lehtonen
Saija Roininen

Opetus- ja kulttuuriministeriö: Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun Ansioristi
Kaarlo Pigg
Arja Raiski
Toivo Vasankari
Arvi Virtanen
Leo Virtanen

Opetus- ja kulttuuriministeriö: Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitali kullatuin ristein
Saija Roininen
Harri Rämö
Jari Välimäki

Opetus- ja kulttuuriministeriö: Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitali
Jukka Haapakoski
Ulla Kuisma
Kari Lehmusvirta
Päivi Lehmusvirta
Arto Lehtinen
Jarmo Passila
Outi Penkki
Simo Syrjänen